Καιρός

26 Ιουλ 2009

Πόρτο Γερμενό

Από μικρό παιδί θυμάμαι πως οι γονείς μου έψαχναν με αγωνία κάθε καλοκαίρι να βρουν ένα μέρος για να περάσω τις διακοπές με τον αδερφό μου. Βλέπετε, 3 μήνες είναι πολύς χρόνος για δύο παιδιά μέσα σε διαμέρισμα στην Αθήνα με θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών.. Αφού λοιπόν περιπλανηθήκαμε στις παραλίες τις Αττικής, καταλήξαμε σε ένα πολύ όμορφο, ήσυχο και γραφικό μέρος με το οποίο στην κυριολεξία "κολλήσαμε" και περάσαμε εκεί πάνω από 10 χρόνια καλοκαιρινών διακοπών. Ο λόγος για το Πόρτο Γερμενό (Αιγόσθενα), ένα ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό στο ανατολικότερο άκρο του Πελοποννησιακού κόλπου με πεντακάθαρα νερά και μακριά από τη φασαρία των υπόλοιπων παραλιών τις Αττικής. Βέβαια αυτό έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια αφού όλο και περισσότεροι το ανακαλύπτουν και το επισκέπτονται μιας και είναι η πιο "καθαρή" γωνιά (η μόνη παραλία με γαλάζια σημαία φέτος στην Αττική) κοντά στο σπίτι μας. Πολλά λοιπόν έχουν αλλάξει από τότε που πήγα για πρώτη φορά εκεί, το μέρος αυτό όμως είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου και το επισκέπτομαι συνεχώς με την πρώτη ευκαιρία..











Πως θα πάτε:

Ξεκινώντας από την Αθήνα υπάρχουν δύο διαδρομές προσέλευσης για Πόρτο Γερμενό. Κατά την πρώτη διαδρομή από την λεωφόρο Καβάλας (εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου) και αφού διασχίσουμε τον Σκαραμαγκά και τον Ασπρόπυργο στο ύψος της γέφυρας της Ελευσίνας κάνουμε δεξιά στην διασταύρωση (ακριβώς επάνω στην γέφυρα) και ακολουθούμε την διαδρομή προς τα Βίλια της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θηβών. 2 χλμ περίπου μετά από την τοποθεσία Οινόη κάνουμε αριστερά στην διασταύρωση προς Βίλια. Η δεύτερη διαδρομή και πιο "γρήγορη" είναι η Αττική οδός. Μπαίνουμε από οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας στην Αττική οδό και ακολουθήσουμε την πορεία προς Ελευσίνα. Στην έξοδο της γέφυρας της Ελευσίνας βγαίνουμε δεξιά προς Θήβα (η έξοδος γράφει Ελευσίνα-Θήβα) και ακολουθούμε την παλιά Εθνική οδό Αθηνών Θηβών με κατεύθυνση προς τα Βίλια. 14 χιλιόμετρα περίπου από τα Βίλια υπάρχει διασταύρωση όπου αριστερά ο δρόμος ακολουθεί πορεία προς την παράλια της Ψάθας ενώ δεξιά προς Πόρτο Γερμενό. Συνεχίζουμε (δεξιά) και μετά από λίγο φτάνουμε στην θέση "θέα" όπου τα δυο όρη , χάνονται μέσα στην θάλασσα και σχηματίζουν τον κόλπο του Πόρτο Γερμενό. Από αριστερά το όρος Πατέρας και από δεξιά το όρος Κιθαιρώνας. Η θέα από το συγκεκριμένο σημείο πραγματικά είναι υπέροχη.



Στο χωρίο θα βρούμε κάθε τι που ζητάμε, από φούρνο και ψαροταβέρνες μέχρι fast food και super market. Και φυσικά, καφετέριες πάνω στο κύμα..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου