Καιρός

7 Ιουν 2010

Πρωτάθλημα μπάσκετ 2009-2010

Tο πρωτάθλημα μπάσκετ τελείωσε. Ας σταθούμε σε ορισμένα σημεία που μας απασχόλησαν φέτος:

- Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο πάει για όλες τις κούπες. Φέτος εμφανίστηκε κουρασμένος και έκανε μια μεγάλη κοιλιά στις αρχές του έτους. Εκεί δίκαια έχασε το κύπελο από τον Ολυμπιακό και αποκλείστηκε από την Ευρωλίγκα. Σε αντίθεση με όσα λένε μερικοί, όταν δεν ήταν καλύτερος φέτος ο Παναθηναϊκός έχασε.

- Ο αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα έφερε φέτος το πρωτάθλημα. Ο Ομπράντοβιτς είχε χρόνο να κάνει μια μίνι προετοιμασία στην ομάδα (αγωνιστική και ψυχολογική) η οποία την ανανέωσε και την πείσμωσε για τον τελευταίο τίτλο της χρονιάς.

- Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός φέτος μέχρι τον Φεβρουάριο. Μετά ξεκίνησε μια μεγάλη κοιλιά η οποία κατέληξε στο 0/23 τρίποντα του πρώτου αγώνα και στην άσχημη εμφάνιση στο τέταρτο παιχνίδι. Αναλαμπές είχε πολλές όπως στον τρίτο τελικό όπου έμπαιναν όλα αλλά είχε και πολλά κενά διαστήματα (στο ίδιο παιχνίδι έβαλε 1 πόντο στα τελευταία 10+ λεπτά). Δε μπορείς να στοχεύεις ψηλά με ασταθή απόδοση.

- Πρέπει να σταματήσει η καραμέλα για τους διαιτητές. Η διαιτησία στο τρίτο παιχνίδι ήταν κακή αλλά ο Ολυμπιακός ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Πρώτα κοιτάμε τι έκανε η ομάδα μας και μετά οτιδήποτε άλλο. Για τον 1 πόντο σε 10 λεπτά δε φταίει καμία διαιτησία. Σταμάτησα να παρακολουθώ ελληνικό ποδόσφαιρο εξαιτίας των Παπουτσέληδων και των DVD που έφτιαξε η διοίκηση του Παναθηναϊκού για την αδικία της διαιτησίας (όπως έκανε και ο Ολυμπιακός πρόσφατα) χωρίς πρώτα να κοιτάξει να φτιάξει ομάδα. Πρώτα φτιάχνεις ομάδα και μετά μιλάς για τα υπόλοιπα.

- Οι μεγάλες ομάδες κερδίζουν με οποιεσδήποτε συνθήκες. Ο Παναθηναϊκός το έχει κάνει στο παρελθόν (τελικός Ευρωλίγκα με ΤΣΣΚΑ και κόντρα διαιτησία), το έκανε και χθες (κακή διαιτησία, καυτή έδρα, με τραμπουκισμό από τους φιλάθλους). Αν είσαι καλύτερος θα κερδίσεις, τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση..

- Αυτό με τα επεισόδια στα γήπεδα έχει καταντήσει κουραστικό και πρέπει να σταματήσει. Καλύτερα να μην μπαίνουν καθόλου φίλαθλοι στο γήπεδο παρά να γίνεται αυτό κάθε φορά. Ας βρουν μια λύση οι ομάδες αλλιώς ας παίζουν χωρίς κόσμο, απλά τα πράγματα. Βέβαια γι' αυτό που έγινε χθες έφταιγαν σε μεγάλο ποσοστό οι Αγγελόπουλοι που δυναμίτισαν το κλίμα διαρρέοντας πως για όλα φταίει η κακή διαιτησία και όχι η ομάδα. Είπαμε είναι νέοι στο χώρο και πρέπει να μάθουν αλλά αυτά είναι μεγάλα λάθη. Από εκεί και πέρα, ας πέσει ποινή 10 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι, έχω κουραστεί.

- Που ήταν οι παιχταράδες του Ολυμπιακού χθες? Που ήταν ο Κλέιζα? Ο Τεόντοσιτς? Καλά για τον Τσίλντερς δε μπορώ να μιλήσω, είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή που έγινε τα τελευταία χρόνια! Οι μεγάλοι παίχτες είναι για τα μεγάλα παιχνίδια κύριοι.. Ο Γιασικεβίτσιους έβγαλε τα λεφτά του παίζοντας λίγο. Λίγο αλλά εκεί που έπρεπε.

- Παναγιώτης Γιαννάκης. Πως κατάφερε ένας άνθρωπος που τον αγάπησαν όλοι για τις επιτυχίες του ως παίχτης και ως προπονητής της Εθνικής να μην τον γουστάρουν ούτε οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι απορίας άξιο! Γκρέμισε ότι έχτισε τόσα χρόνια για τα φράγκα. Δεν αντέχεται άλλο το κλάμα του, ελπίζω οι Αγγελόπουλοι να βάλουν μυαλό και να τον αλλάξουν για το καλό του ελληνικού μπάσκετ, του Ολυμπιακού αλλά και του ίδιου. Δε θα επεκταθώ παραπάνω για το συγκεκριμένο θέμα, δεν κάνει για προπονητής και το λέω χρόνια τώρα, από όταν πήρε το Ευρωπαϊκό με την Εθνική (με την ομάδα του Ομπράντοβιτς)

- Αγγελόπουλοι. Κάποιος φίλος Ολυμπιακός μου είπε χθες πως πρέπει να καταλάβουν οι Αγγελόπουλοι πως δε θα πάρουν πρωτάθλημα με το σταυρό στο χέρι. Συμφωνώ. Θα πρέπει πρώτα να φτιάξουν ΟΜΑΔΑ. Οι επιλογές τους αποδείχτηκαν λάθος. Δε γίνεται να δίνεις τόσα λεφτά για τον αφάνα και να πανηγυρίζεις για τον Κλέιζα που μέχρι τον Φεβρουάριο έβαζε 30 πόντους σε κάθε παιχνίδι αλλά στα δύσκολα εξαφανίστηκε (όπως και οι υπόλοιποι πλην του Μπουρούση). Δε μπορείς να προχωρήσεις χωρίς προπονητή. Θα πάρεις κούπες, τόσα λεφτά έδωσες άλλωστε, η ουσία όμως είναι η διάρκεια, κάτι που δεν έχει ο Ολυμπιακός. Ας το "πάρουν αλλιώς" λοιπόν κάνοντας πιο σωστές επιλογές για να έχουν ελπίδες για κάτι καλό.

- Παναθηναϊκός. Το πρωτάθλημα το ήθελε όσο τίποτε άλλο. Μετά τη διακοπή οι παίχτες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και γυάλιζε το μάτι τους παρά τη βροχή των αντικειμένων που δεχόντουσαν. Αυτό θα πει ομάδα με "βαρίδια". Ο Ομπράντοβιτς δεν έκανε τα (εσκεμμένα?) λάθη του προηγούμενου αγώνα στο ΣΕΦ και πήγε για να το χτυπήσει. Δε χρειαζόταν 5ο παιχνίδι, σκούπα και τέλος. Να τελειώνουμε. Ο καλύτερος κέρδισε και ας μην τελείωσε ποτέ ο αγώνας. Πολλοί λένε πως αυτή η ομάδα θα αλλάξει. Όποια αλλαγή γίνει ας γίνει με προσοχή γιατί αυτή η ομάδα αξίζει πολλά.

- Φιέστα. Όλοι πρέπει να είμαστε εκεί να τιμήσουμε τους ήρωες του ΣΕΦ. Και μην ξεχνιόμαστε, ένα "όνομα" αιωρείται στην ατμόσφαιρα και πρέπει να δούμε ποιο είναι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου