Καιρός

6 Ιουν 2014

Στατιστικά καιρού Μάιος 2014 (Κηφισιά)


Και τελικά, μετά από ένα διήμερο "φθινοπωρινό" διάλειμμα, επιστρέφουμε στις φυσιολογικές καιρικές για την εποχή θερμοκρασίες.. Μη γελιόμαστε, το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει, οπότε θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουμε να συνηθίζουμε θερμοκρασίες γύρω στους 30 βαθμούς.. Πριν πούμε όμως περισσότερα για τον Ιούνιο, να δούμε τι κατέγραψε ο σταθμός για τον Μάιο.


  • Ελάχιστη θερμοκρασία: 11.3 °C στις 17/5, 6:56 το πρωί
  • Μέγιστη θερμοκρασία: 32,4 °C στις 27/5, 15:40 το μεσημέρι
  • Μέγιστη ταχύτητα ανέμου (ριπή): 37.4 km/h στις 15/5, 13:27 το μεσημέρι
  • Ποσότητα βροχόπτωσης μηνός: - (χωρίς αξιόπιστα δεδομένα)
  • Ελάχιστη υγρασία: 16% στις 28/5, 13:40 το μεσημέρι
  • Μέγιστη υγρασία: 80% στις 20/5, 4:57 τα ξημερώματα 


  • Όπως θα παρατηρήσατε, υπήρξε ένα πρόβλημα με το βροχόμετρο οπότε δεν καταγράφηκε αξιόπιστη πληροφορία για τον Μάιο.. Κάθε εμπόδιο όμως για καλό που λένε! :)

    Ένα χαμηλό που "έσκαψε" τη Βόρεια Αφρική μας επηρέασε τις προηγούμενες μέρες ρίχνοντας τη θερμοκρασία και κουβαλώντας αρκετό νερό και σκόνη.. Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στα αυτοκίνητα που έχουν γεμίσει λάσπη. Οι μόνοι χαρούμενοι από όλη αυτή την κατάσταση ήταν μάλλον οι βενζινάδες (τα πλυντήρια χθες και σήμερα ήταν γεμάτα)..

    Από εδώ και πέρα.. αρκετή αστάθεια απ' ότι φαίνεται.. Αν σε γενικές γραμμές ο καιρός βελτιώνεται, σε διάφορες περιοχές θα έχουμε κλεισίματα στον καιρό και βροχές (ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες) με τη θερμοκρασία όμως να διατηρείται γύρω στους 28-30 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές. Αν και η λογική λέει πως από τα μέσα του μήνα θα έχουμε γενικότερη βελτίωση, είναι αρκετά νωρίς για να πούμε κάτι με σιγουριά.. Μη βιαστούμε λοιπόν ακόμη για τις παραλίες, άλλωστε το καλοκαίρι είναι μπροστά μας!


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου