Καιρός

3 Μαρ 2011

Χιόνια στην Αθήνα την Τρίτη 9 Μαρτίου!



Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Μαρτίου και από τη Βόρεια Ελλάδα προς τα Νότια με έντονες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά της κεντρικής και νότιας χώρας στα ημιορεινά τμήματα κυρίως και καταιγίδες στα νοτιότερα. Όσο οι άνεμοι δυναμώνουν και κυρίως από τις πρώτες βραδυνές ώρες, τα χιόνια θα κατέβουν σε χαμηλότερο υψόμετρο .

Την Τρίτη 9 Μαρτίου το σύστημα θα μεταφερθεί νοτιότερα και θα επηρεάσει περιοχές από την κεντρική Ελλάδα και κάτω όπου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις κυρίως σε ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στον νομό Αττικής στα ημιορεινά και ορεινά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Αττικής. Στο λεκανοπέδιο των Αθηνών θα σημειώνονται χιονόνερο και χιονοπτώσεις όλη την ημέρα κατά τόπους έντονες σε υψόμετρα άνω των 200μ . Δεν αποκλείεται μερικές περιοχές του νομού να δουν αρχικά χιονοχάλαζο πριν την χιονόπτωση καθώς τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας θα παγώσουν γρήγορα. Η χιονόστρωση είναι πολύ πιθανή από τα 100μ και πάνω. Η θερμοκρασία από -1c ελάχιστη στα βορειότερα τμήματα τη νύχτα έως 3c στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι.

Όσοι λοιπόν έχετε σκοπό να ταξιδέψετε το 3ήμερο να έχετε το νου σας γιατί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αποκλειστείτε!

1 σχόλιο:

  1. Στοιχεία για την παραπάνω πρόγνωση συλλέχθηκαν μετά από μελέτη προγνωστικών μοντέλων και από ορισμένα μετεωρολογικά site και forums όπως το meteo.gr, το freemeteo.com και το meteoclub.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή