Καιρός

1 Απρ 2012

Στατιστικά καιρού Μάρτιος 2012 - Κηφισιά

Καλό μήνα σε όλους! Σήμερα ήταν μια καλή ευκαιρία για βόλτα στην εξοχή, είτε στο βουνό είτε στη θάλασσα.. Ο καιρός πολύ καλός και λίγη κίνηση στους δρόμους, ο καλύτερος συνδυασμός! Ελπίζω να πήγατε όλοι κάπου, οι καιροί είναι δύσκολοι και έχουμε ανάγκη από αυτές τις εξορμήσεις περισσότερο από ποτέ..

Από το Μάρτη καλοκαίρι που λένε λοιπόν. Αν εξαιρέσουμε τις πρώτες μέρες του μήνα, είχαμε αρκετό ήλιο συνεχόμενες μέρες, λίγη βροχή το πρώτο 15θήμερο και πολύ πολύ γύρη τις τελευταίες μέρες.. Αν και δεν είμαι αλλεργικός, με ενοχλεί ιδιαίτερα και δυστυχώς είμαστε ακόμη στην αρχή. Η άνοιξη είναι μια όμορφη εποχή με τα θετικά και τα αρνητικά της.. Ας δούμε τι συλλέξαμε το μήνα που πέρασε.
  • Ελάχιστη θερμοκρασία: -0.1 °C στις 2/3, 6:58 το πρωί
  • Μέγιστη θερμοκρασία: 22.2 °C στις 21/3, 15:48 το μεσημέρι
  • Μέγιστη ταχύτητα ανέμου (ριπή): 41.4 km/h στις 1/3, 3:18 τα ξημερώματα
  • Ποσότητα βροχόπτωσης μηνός: 18,5 mm
  • Ελάχιστη υγρασία: 24% στις 24/3, 13:09 το μεσημέρι
  • Μέγιστη υγρασία: 89% στις 13/3, 15:35 το μεσημέρι
Ο Απρίλιος ξεκίνησε ακριβώς όπως τον περιμέναμε, ηλιόλουστος με αρκετή ζέστη. Από τα πρώτα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων βλέπουμε πως τουλάχιστον μέχρι τις 7 του μήνα θα πάμε με αρκετά ψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (στο κέντρο της Αθήνας θα αγγίξουμε τους 25 βαθμούς Πέμπτη και Παρασκευή), στη συνέχεια όμως θα έχουμε μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Η Μεγάλη Εβδομάδα μάλλον δεν θα είναι τόσο ζεστή όσο η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, οι θερμοκρασίες όμως θα βρίσκονται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Θα έρθει το καλοκαίρι, μην είμαστε ανυπόμονοι!