Καιρός

5 Απρ 2015

Στατιστικά καιρού Μάρτιος 2015 (Κηφισιά)


Τα 82 mm βροχής για μήνα Μάρτιο μόνο συνηθισμένα δε μπορείς να πεις πως είναι.. Πολύ νερό και κρύο, χαρακτηριστικά Φθινοπώρου δηλαδή, για έναν μήνα που συνήθως είναι ο προάγγελος της άνοιξης.. Όχι όμως φέτος και όχι στην Ελλάδα, αφού ο χειμώνας κράτησε πολύ παραπάνω και όπως φαίνεται θα κάνει μια ακόμη τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσει τα ηνία πριν μας αποχαιρετήσει εντελώς.. Το ανεμόμετρο λειτουργεί πλέον κανονικά και επιστρέφουμε μετά από ορισμένους μήνες σε ολοκληρωμένες μετρήσεις:

  • Ελάχιστη θερμοκρασία: 2.5 °C στις 19/3, 6:48 το πρωί
  • Μέγιστη θερμοκρασία: 19.9 °C στις 6/3, 14:01 το μεσημέρι
  • Μέγιστη ταχύτητα ανέμου (ριπή): 41.0 km/h
  • Ποσότητα βροχόπτωσης μηνός: 82 mm
  • Ελάχιστη υγρασία: 30% στις 21/3, 15:05 το μεσημέρι
  • Μέγιστη υγρασία: 91% στις 27/3, 0:38 το βράδυ

  • Οι τελευταίες μέρες του Μαρτίου και οι πρώτες του Απριλίου ήταν μπορούμε να πούμε ανοιξιάτικες, με νοτιάδες που έφεραν σκόνη απο την Αφρική. Η σκόνη αυτή σε συνδιασμό με τη γύρη από τα δέντρα έκαναν τις πιο ζεστές αυτές μέρες ιδιαίτερα δύσκολες όσο αφορά την καθημερινότητα των πολιτών, αφού οι περισσότεροι αντιμετώπισαν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα (δυσκολία αναπνοής, συνάχι κ.α.). Είπαμε όμως παραπάνω πως οι κρύες μέρες δεν τελείωσαν ακόμη.. Μετά από μια ζεστή λοιπόν - και ενδεχωμένως βροχερή - Μεγάλη Δευτέρα, οι άνεμοι γυρίζουν σταδιακά σε βοριάδες και το σύστημα που θα μας επηρεάσει θα φέρει μαζί του αρκετό κρύο και νερό.

    Χαμηλές θερμοκρασίες λοιπόν και βροχές (ειδικά Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη) με τα φινόμενα να υποχωρούν σταδιακα από τη Μεγάλη Παρασκευή αλλά το κρύο να παραμένει. Ο καιρός ουσιαστικά θα βελτιωθεί από τη Δευτέρα του Πάσχα όπου και φαίνεται πως μάλλον μπαίνουμε στην Άνοιξη, αφού τα μετεωρολογικά μοντέλα δείχνουν μια γενικευμένη τάση βελτίωσης του καιρού προχωρώντας προς τα τέλη του μήνα..

    Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!